Schoolvoorbeelden van innovatief onderwijs

Onze klanten hebben alvast één ding gemeen: ze houden van hun Apple producten en vertellen er dan ook graag over. In onderstaande cases zie je hoe Econocom voor deze scholen een totaaloplossing uitwerkte, aangepast aan hun noden.

Referenties

Sint-Ursula-Instituut – Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde.

Wil je weten wat het digitale project op deze school tot zo’n succes maakt en wat andere scholen daaruit kunnen leren? Ontdek de 7 tips van SUI op onze blog!

QR code scannen op iPad in de klas

Basisschool Het Laerhof – Merksem

Het Laerhof is onze meest recente Apple Distinguished School, een project waar we zeer trots op zijn. Zowel leerkrachten, leerlingen als ICT-coördinator ondervinden enorm veel voordelen van het lesgeven met iPads en digitale educatieve tools. Vakoverschrijdend werken, differentiëren, verbeteren,… het werd allemaal een pak gemakkelijker.

kinderen op school met iPad

STEAM Basisschool Curieuzeneuzen – Balen

STEAM basisschool Curieuzeneuzen (vroeger: Het Klepperke) slaagde erin om onderwijsvernieuwing binnen te brengen via iPad. De Mobiele Klas reist doorheen de school en wordt op inspirerende manier ingezet voor alle leeftijdsgroepen.

leerlingen werken op iPad in de klas

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge gaf elke leerling een iPad ter beschikking. Na een onderzoek van 4 jaar door UGent, werd geconcludeerd dat voor 70% van de leerlingen het een gemis zou zijn als de iPad er niet meer is. 78% van de leerlingen ziet er een duidelijke pedagogische meerwaarde in en ook directie en leerkrachten zijn helemaal overtuigd.”

contacteer een onderwijs expert