Schoolvoorbeelden van innovatief onderwijs

Onze klanten hebben alvast één ding gemeen: ze houden van hun Apple producten en vertellen er dan ook graag over. In onderstaande cases zie je hoe Econocom voor deze scholen een totaaloplossing uitwerkte, aangepast aan hun noden.

Coovi Banner

Op 23 april opent de GO! COOVI SCHOOL in Anderlecht haar deuren voor een uniek evenement: Digital School Today.

Verken de toekomst van het beroepsonderwijs op 23 april tijdens Digital School Today in de GO! COOVI SCHOOL in Anderlecht! Mis dit evenement niet, boordevol inspiratie en innovatie. Ontdek hoe cutting-edge tools zoals de iPad en augmented reality het onderwijs transformeren. Registreer nu om deel te nemen aan dit exclusieve evenement en zet jouw onderwijs op de kaart!

Shrijf je in

Ontdek het volledige programma

Laat je inspireren!

 

Een Revolutionaire Stap: Van Laptops naar iPads

In het hart van België is GO! COOVI secundair onderwijs een uitdagende transformatie gestart.  Deze beroeps-technische school, met 280 enthousiaste leerlingen die streven naar een toekomst in vakgebieden zoals bakkerij, tuinbouw of slagerij, heeft bewust gekozen voor een verandering in de manier waarop ze leren en lesgeven. Het geheime wapen achter deze transformatie? iPads!

Lees hun verhaal >>

Digital School Today Aan De Go! Coovi School In Anderlecht – 23 April 2024
Kbmz2

Scholengroep Katholieke Basisscholen Maasmechelen-Zuid

Scholengroep KBM-Z overkoepelt 5 scholen waar iPads gebruikt worden in de klas. De IT-verantwoordelijken van de groep getuigen over hoe ze de iPads  op technisch vlak beheren, om ervoor te zorgen dat de gebruikservaring voor leerkrachten en leerlingen zo vlot mogelijk loopt.

• EduScan om in kaart te brengen wat de noden zijn

• Apple School Manager en Mobile Device Management om alles te stroomlijnen

• Koppeling met Microsoft 365 A1 om Apple ID’s voor leerlingen en leerkrachten te voorzien

Ontdek in onze blog Professional Services: het shared iPad project van scholengroep KBM-Z  in detail hoe we deze school hierbij geholpen hebben.

Referenties

Sint-Ursula-Instituut – Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde.

Wil je weten wat het digitale project op deze school tot zo’n succes maakt en wat andere scholen daaruit kunnen leren? Ontdek de 7 tips van SUI op onze blog!

Referenties

Basisschool Het Laerhof – Merksem

Het Laerhof is onze meest recente Apple Distinguished School, een project waar we zeer trots op zijn. Zowel leerkrachten, leerlingen als ICT-coördinator ondervinden enorm veel voordelen van het lesgeven met iPads en digitale educatieve tools. Vakoverschrijdend werken, differentiëren, verbeteren,… het werd allemaal een pak gemakkelijker.

kinderen op school met iPad

STEAM Basisschool Curieuzeneuzen – Balen

STEAM basisschool Curieuzeneuzen (vroeger: Het Klepperke) slaagde erin om onderwijsvernieuwing binnen te brengen via iPad. De Mobiele Klas reist doorheen de school en wordt op inspirerende manier ingezet voor alle leeftijdsgroepen.

Referenties

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge gaf elke leerling een iPad ter beschikking. Na een onderzoek van 4 jaar door UGent, werd geconcludeerd dat voor 70% van de leerlingen het een gemis zou zijn als de iPad er niet meer is. 78% van de leerlingen ziet er een duidelijke pedagogische meerwaarde in en ook directie en leerkrachten zijn helemaal overtuigd.”

contacteer een onderwijs expert