Schoolvoorbeelden van innovatief onderwijs

Onze klanten hebben alvast één ding gemeen: ze houden van hun Apple producten en vertellen er dan ook graag over. In onderstaande cases zie je hoe Econocom voor deze scholen een totaaloplossing uitwerkte, aangepast aan hun noden.

Coovi Banner

Ontdek hoe de GO! COOVI SCHOOL in Anderlecht succesvol is overgestapt van Chromebook naar iPad met behulp van onze expertise. Onze begeleiding heeft gezorgd voor een duidelijke visie, een effectieve implementatiestrategie, doordachte financiële overwegingen, geoptimaliseerd beheer en sterke technische ondersteuning. iPad bieden een intuïtieve ervaring, aanpasbaar aan de behoeften van studenten en een lange termijn duurzaamheid, waardoor deze overgang een succes is geworden.

Lees meer

Een Revolutionaire Stap: Van Laptops naar iPads

In het hart van België is GO! COOVI secundair onderwijs een uitdagende transformatie gestart.  Deze beroeps-technische school, met 280 enthousiaste leerlingen die streven naar een toekomst in vakgebieden zoals bakkerij, tuinbouw of slagerij, heeft bewust gekozen voor een verandering in de manier waarop ze leren en lesgeven. Het geheime wapen achter deze transformatie? iPads!

Lees hun verhaal >>

Kbmz2

Scholengroep Katholieke Basisscholen Maasmechelen-Zuid

Scholengroep KBM-Z overkoepelt 5 scholen waar iPads gebruikt worden in de klas. De IT-verantwoordelijken van de groep getuigen over hoe ze de iPads  op technisch vlak beheren, om ervoor te zorgen dat de gebruikservaring voor leerkrachten en leerlingen zo vlot mogelijk loopt.

• EduScan om in kaart te brengen wat de noden zijn

• Apple School Manager en Mobile Device Management om alles te stroomlijnen

• Koppeling met Microsoft 365 A1 om Apple ID’s voor leerlingen en leerkrachten te voorzien

Ontdek in onze blog Professional Services: het shared iPad project van scholengroep KBM-Z  in detail hoe we deze school hierbij geholpen hebben.

Referenties

Sint-Ursula-Instituut – Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde.

Wil je weten wat het digitale project op deze school tot zo’n succes maakt en wat andere scholen daaruit kunnen leren? Ontdek de 7 tips van SUI op onze blog!

Referenties

Basisschool Het Laerhof – Merksem

Het Laerhof is onze meest recente Apple Distinguished School, een project waar we zeer trots op zijn. Zowel leerkrachten, leerlingen als ICT-coördinator ondervinden enorm veel voordelen van het lesgeven met iPads en digitale educatieve tools. Vakoverschrijdend werken, differentiëren, verbeteren,… het werd allemaal een pak gemakkelijker.

kinderen op school met iPad

STEAM Basisschool Curieuzeneuzen – Balen

STEAM basisschool Curieuzeneuzen (vroeger: Het Klepperke) slaagde erin om onderwijsvernieuwing binnen te brengen via iPad. De Mobiele Klas reist doorheen de school en wordt op inspirerende manier ingezet voor alle leeftijdsgroepen.

Referenties

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge gaf elke leerling een iPad ter beschikking. Na een onderzoek van 4 jaar door UGent, werd geconcludeerd dat voor 70% van de leerlingen het een gemis zou zijn als de iPad er niet meer is. 78% van de leerlingen ziet er een duidelijke pedagogische meerwaarde in en ook directie en leerkrachten zijn helemaal overtuigd.”

contacteer een onderwijs expert