Digitale versnelling voor ons onderwijs

De Vlaamse Minister van onderwijs wil met de Digisprong een inhaalbeweging maken op vlak van digitalisering van leren en lesgeven in het leerplichtonderwijs. Geweldig nieuws!

Maar digitaal onderwijs houdt veel meer in dan het uitdelen van laptops of tablets. Wil je met je school duurzaam innoveren, dan komt daar heel wat bij kijken.

Econocom helpt je school op weg, zodat je technologie succesvol kan implementeren.

digisprong-hinkelpad2

Voor je springt: weet waar je wil landen

Vooraleer de eerste groep leerkrachten en leerlingen met hun toestel aan de slag gaan in de klas moet je als team nadenken waarom je wil digitaliseren, hoe je dat wil doen en welke elementen dan belangrijk zijn om dat plan degelijk uit te rollen.

Hoe gebruik je de financiële steun van de regering wijs, om een duurzaam effect te hebben op de kern van wat een school doet: leren?

Lees de blog

Gratis webinar: klaar voor de Digisprong!

Hoe begin je als school aan een degelijke transitie naar leren en lesgeven met digitale middelen? In een gratis webinar geeft Bart Boelen een oriëntatie in de stappen die je best onderneemt als schoolteam: van aankoop tot professionalisering.

Meer info en inschrijven

visie

Traject Leiderschap en Visie

Een goeie Digisprong bestaat volgens ons eigenlijk uit 7 sprongen. De eerste en de belangrijkste is het uitwerken van een heldere visie op digitalisering van leren en lesgeven in je school. Hiervoor hebben wij een traject uitgewerkt, waarbij je team intensief wordt begeleid bij het uitzetten van die visie.  Na het volgen dan deze workshop heb je dé basis klaar voor een duurzame innovatie.

Ontdek de workshop

Econocom EduScan

EduScan: meten is weten

Als innoverende school is het belangrijk om prioriteiten te stellen, doelen te bepalen en te meten waar vooruitgang wordt geboekt. De EduScan is een assessment voor scholen op vlak van digitalisering. Je krijgt een heel helder beeld van waar je school nu staat, waar je naartoe wil groeien en welke stappen er nodig zijn om daar te geraken.

Meer info

contacteer een onderwijs expert