Digisprong

Digitale versnelling voor ons onderwijs

Digisprong is het project van de Vlaamse overheid om kwaliteitsvolle digitalisering in het onderwijs te garanderen. Dit omvat het uitrollen van laptops en tablets, maar ook het opleiden van docenten en leerlingen in het gebruik van deze technologie. Econocom helpt scholen om de digitale transitie te maken en hun onderwijs te verbeteren.

Econocom heeft jarenlange ervaring in het werken met scholen en weet hoe belangrijk het is om een digitale leeromgeving te creëren die is afgestemd op de behoeften van docenten, leerlingen en scholen. Wij helpen je school om de voordelen van digitale technologie te realiseren en een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van onderwijs.

Wil je meer weten over hoe Econocom je school kan helpen bij de implementatie van digitale technologie? Lees dan zeker verder, of neem meteen contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Digisprong

Bezint eer je springt!

Digitalisering begint en eindigt nooit bij de aankoop van apparatuur. Econocom ziet 7 stappen die leiden tot een succesvolle digitalisering van je school.

Digitaal is het nieuwe normaal. Onze kinderen groeien op in een wereld vol computers, tablets en smartphones. Als we ze goed op weg willen helpen, moet ook de school mee. Dat is niet altijd gemakkelijk en het proces naar digitalisering roept heel wat vragen op. Wat is de visie van jouw school op de “digitale school”?

Zijn je leerkrachten er klaar voor? Welke leermiddelen wil je aanbieden? Is het bestaande wifi-netwerk wel geschikt om mobiele devices in te zetten op je school? En wat met het financiële kostenplaatje? Econocom begeleidt je school doorheen het ganse traject en helpt je in 7 sprongen naar een Digitale School.

Benieuwd hoe je als school in 7 stappen succesvol kan digitaliseren? Download onze gratis whitepaper en ga er meteen mee aan de slag!

 

Download de whitepaper

Econocom EduScan

EduScan: meten is weten

Als innoverende school is het belangrijk om prioriteiten te stellen, doelen te bepalen en te meten waar vooruitgang wordt geboekt. De EduScan is een assessment voor scholen op vlak van digitalisering. Je krijgt een heel helder beeld van waar je school nu staat, waar je naartoe wil groeien en welke stappen er nodig zijn om daar te geraken.

Meer info

Untitled Design (11)

Raamovereenkomsten

Als expert in digitalisatie van scholen weten we als geen ander dat de aankoopprocedures niet altijd eenvoudig te volgen zijn. Daarom zijn we bij Econocom trots op onze raamovereenkomsten met verschillende organisaties binnen het onderwijsveld. Deze raamovereenkomsten bieden scholen een eenvoudige en transparante manier om hardware aan te kopen en/of te leasen, zonder zelf een aanbesteding te hoeven uitschrijven. Je kunt ook direct contact met ons opnemen als je meer informatie wilt over onze diensten of als je hulp nodig hebt bij het aankopen van hardware.

Meer info

Totaaloplossingen voor scholen

Is je visie uitgewerkt en ligt je plan voor de toekomst klaar? Dan kan je toestellen beginnen uitrollen naar je team en je leerlingen. Speciaal voor het onderwijs hebben we totaaloplossingen uitgewerkt die je in staat stellen om snel en efficiënt aan de slag te gaan.

Digitale Boekentas

Digitale Rugzak

Ideaal voor 1-1 scholen, waarbij alle leerlingen en leerkrachten een eigen laptop of tablet ter beschikking krijgen.

Het pakket heeft alles wat je school nodig heeft en kan op maat worden samengesteld. Een Digitale Rugzak omvat bijvoorbeeld: tablet, hoes, pencil, apps, beheer, verzekering, opleiding voor leerkrachten en technische ondersteuning. 

Ontdek de Digitale Rugzak

Mobiele Klas

Mobiele Klas

Scholen die kiezen voor een gedeeld model, vinden alles wat ze nodig hebben in de Mobiele Klas: Een koffer met 5 (MINI) of 15 (MAXI) tablets, inclusief hoes, beheer én KickStart training voor de ICT-coördinator.

Ontdek de Mobiele Klas

Beslis je Digisprong op de totaalkost

Digitaliseren is veel meer dan laptops en tablets aanschaffen voor leerlingen. De grootste fout bij IT-aankopen is om alleen naar de aankoopprijs te kijken. Bij investeringen in ICT moet je denken op lange termijn. Het is belangrijk om op voorhand de totale kosten van je apparaten te berekenen, zodat je zeker de juiste beslissing neemt.

Goedkope toestellen zijn bijvoorbeeld na een paar jaar niets meer waard, terwijl duurdere devices achteraf nog kunnen worden doorverkocht, zodat je school daar terug een centje aan verdient. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van software, onderhoud en support.

Econocom streeft ernaar duurzaamheid op alle vlakken te bevorderen. Wanneer je nieuwe apparaten koopt, bestaat de mogelijkheid dat we je oude apparaten terugnemen in ruil voor een tegoed. Met deze inruilwaarde kun je de prijs van nieuwe apparaten verlagen. Ongeacht het model van je apparaat, kunnen we er iets goeds mee doen voor jou én het milieu. Econocom heeft zo bijvoorbeeld 150 iPads gekocht van het Koninklijk Atheneum van Nijvel, waardoor zij €20.000 hebben ontvangen voor hun verdere digitalisering.

Bij het aanschaffen van IT-apparatuur is het dus belangrijk om niet alleen naar de aankoopprijs te kijken, maar ook naar de totale kosten op lange termijn. Door dit te doen, kun je zeker zijn dat je de beste investering doet voor je school.

Ontdek concrete tips en voorbeelden voor slim en duurzaam investeren in ons gratis e-book.

 

Digisprong

Digisprong pakketten

Het Digisprong budget spendeer je maar beter wijs.  We ontwikkelden een aantal standaard pakketten die het best beantwoorden aan de noden van een school. Hierbij keken we ook naar wat de meest interessante investering is op lange termijn.

Pakketten voor leerlingen  Pakketten voor leerkrachten

Apple in de klas

Problemen oplossen, creatief denken en vlot samenwerken. Het zijn cruciale skills die kinderen vandaag ontwikkelen voor de wereld van morgen. Leerkrachten hebben als belangrijke taak deze vaardigheden verder te stimuleren. Apple in de klas helpt daarbij: met hardware, apps, tools, inspiratie en lesprogramma’s.

Econocom is Apple Authorized Education Specialist, en onze education-experts helpen je graag verder met al je vragen rond Apple in de klas.

App Store
Onze Apple-experts helpen jouw school
Digisprong
Inspirerende programma’s
Digisprong
Apple in de klas

Webcast: klaar voor de Digisprong!

Hoe begin je als school aan een degelijke transitie naar leren en lesgeven met digitale middelen? In een gratis webinar geeft Bart Boelen een oriëntatie in de stappen die je best onderneemt als schoolteam: van aankoop tot professionalisering.

Naar de webcast

7 tips van de grootste iPad school van Vlaanderen

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in O.-L.-V.-Waver meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde. Wat kunnen andere scholen opsteken van dit succes? Op Digital School Today gaven algemeen directeur Wilfried Wens en iCoach Eva De Vriendt 7 tips. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Lees de blog

contacteer een onderwijs expert