Digitale versnelling voor ons onderwijs

De Vlaamse Minister van onderwijs wil met de Digisprong een inhaalbeweging maken op vlak van digitalisering van leren en lesgeven in het leerplichtonderwijs. Geweldig nieuws!

Maar digitaal onderwijs houdt veel meer in dan het uitdelen van laptops of tablets. Wil je met je school duurzaam innoveren, dan komt daar heel wat bij kijken.

Econocom helpt je school op weg, zodat je technologie succesvol kan implementeren.

Digisprong

Digisprong pakketten

Het Digisprong budget spendeer je maar beter wijs.  We ontwikkelden een aantal standaard pakketten die het best beantwoorden aan de noden van een school. Hierbij keken we ook naar wat de meest interessante investering is op lange termijn.

Pakketten voor leerlingen  Pakketten voor leerkrachten

Digisprong Hinkelpad

Bezint eer je springt!

Digitaliseren begint en eindigt nooit bij de aankoop van toestellen. Econocom ziet 7 sprongen die leiden tot een succesvolle digitalisering van je school.

Leren, lesgeven en een dynamische leeromgeving zijn de 3 pijlers die centraal staan in een innovatieve school. Ze vormen het hart van onderwijs.  Deze pijlers hebben wij gekoppeld aan de 7 sprongen, aan de hand van enkele vragen die je jezelf kan stellen als school.

Benieuwd hoe je als school in 7 stappen succesvol kan digitaliseren? Download onze gratis whitepaper en ga er meteen mee aan de slag!

 

Download de whitepaper

Beslis je Digisprong op de totaalkost

De Vlaamse regering investeert 375 miljoen euro in de digitalisering van ons onderwijs. Hoe besteed je deze unieke som geld het best? Dat is vandaag wellicht de belangrijkste vraag. Want digitaliseren is veel meer dan laptops en tablets aankopen voor leerlingen.

De grootste fout bij IT-aankopen: enkel kijken naar de aankoopprijs. Bij investeringen in ICT moet je denken op lange termijn. Het is belangrijk om op voorhand de totaalkost van je apparaten te berekenen, zodat je zeker de juiste beslissing neemt.

Goedkope toestellen zijn bijvoorbeeld na een paar jaar niets meer waard, terwijl duurdere devices achteraf nog kunnen worden doorverkocht, zodat je school daar terug een centje aan verdient.

Ontdek concrete tips en voorbeelden voor slim en duurzaam investeren in ons gratis e-book.

 

Webcast: klaar voor de Digisprong!

Hoe begin je als school aan een degelijke transitie naar leren en lesgeven met digitale middelen? In een gratis webinar geeft Bart Boelen een oriëntatie in de stappen die je best onderneemt als schoolteam: van aankoop tot professionalisering.

Naar de webcast

7 tips van de grootste iPad school van Vlaanderen

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in O.-L.-V.-Waver meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde. Wat kunnen andere scholen opsteken van dit succes? Op Digital School Today gaven algemeen directeur Wilfried Wens en iCoach Eva De Vriendt 7 tips. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Lees de blog

Digisprong

DOKO Raamovereenkomst

Econocom en DOKO sloten een nieuwe  raamovereenkomst (Bring Your Own Device) voor laptops, Chromebooks en iPads.

Deze raamovereenkomst is voor alle leden van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en omvat:

  • huren van toestellen door scholen
  • kopen of huren van toestellen door leerlingen en/of leerkrachten

Meer info

Econocom EduScan

EduScan: meten is weten

Als innoverende school is het belangrijk om prioriteiten te stellen, doelen te bepalen en te meten waar vooruitgang wordt geboekt. De EduScan is een assessment voor scholen op vlak van digitalisering. Je krijgt een heel helder beeld van waar je school nu staat, waar je naartoe wil groeien en welke stappen er nodig zijn om daar te geraken.

Meer info

Totaaloplossingen voor scholen

Is je visie uitgewerkt en ligt je plan voor de toekomst klaar? Dan kan je toestellen beginnen uitrollen naar je team en je leerlingen. Speciaal voor het onderwijs hebben we totaaloplossingen uitgewerkt die je in staat stellen om snel en efficiënt aan de sag te gaan.

Digitale Boekentas

Digitale Rugzak

Ideaal voor 1-1 scholen, waarbij alle leerlingen en leerkrachten een eigen laptop of tablet ter beschikking krijgen.

Het pakket heeft alles wat je school nodig heeft en kan op maat worden samengesteld. Een Digitale Rugzak omvat bijvoorbeeld: tablet, hoes, pencil, apps, beheer, verzekering, opleiding voor leerkrachten en technische ondersteuning. 

Ontdek de Digitale Rugzak

Mobiele Klas

Mobiele Klas

Scholen die kiezen voor een gedeeld model, vinden alles wat ze nodig hebben in de Mobiele Klas: Een koffer met 5 (MINI) of 15 (MAXI) tablets, inclusief hoes, beheer én KickStart training voor de ICT-coördinator.

Ontdek de Mobiele Klas

spaarpot

Haal het maximum uit je Digisprong budget

Misschien denk je dat het ideale device voor jouw school niet past binnen het Digisprong budget?

Schrijf je droomproject toch maar niet te snel af: er bestaan meer mogelijkheden dan je denkt!

Ontdek onze financiële oplossingen

contacteer een onderwijs expert