Digitale versnelling voor ons onderwijs

De Vlaamse Minister van onderwijs wil met de Digisprong een inhaalbeweging maken op vlak van digitalisering van leren en lesgeven in het leerplichtonderwijs. Geweldig nieuws!

Maar digitaal onderwijs houdt veel meer in dan het uitdelen van laptops of tablets. Wil je met je school duurzaam innoveren, dan komt daar heel wat bij kijken.

Econocom helpt je school op weg, zodat je technologie succesvol kan implementeren.

Digisprong

PROMO: Gratis opleiding t.w.v. €495! *

Upgrade de digitale vaardigheden van je schoolteam! Tegenwoordig weet ongeveer iedereen wel hoe een tablet werkt. Maar lesgeven met digitale tools is vaak toch minder evident. Omdat extra opleiding van het team één van de basisvoorwaarden vormt voor een kwalitatieve Digisprong, hebben we een hele mooie aanbieding voor scholen:

Koopt je school 25 iPads aan in één van onze 3 Digitale Rugzakken, dan krijg je er een gratis opleiding bij, ter waarde van €495 (excl. BTW)!

Meer info over deze actie

digisprong-hinkelpad2

Bezint eer je springt!

Digitaliseren begint en eindigt nooit bij de aankoop van toestellen. Econocom ziet 7 sprongen die leiden tot een succesvolle digitalisering van je school.

Leren, lesgeven en een dynamische leeromgeving zijn de 3 pijlers die centraal staan in een innovatieve school. Ze vormen het hart van onderwijs.  Deze pijlers hebben wij gekoppeld aan de 7 sprongen aan de hand van enkele vragen die je jezelf kan stellen als school. Download onze gratis whitepaper en ga er meteen mee aan de slag!

 

Download de whitepaper

7 tips van de grootste iPad school van Vlaanderen

Elke dag zijn in het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in O.-L.-V.-Waver meer dan 2000 iPads actief. De secundaire school is daarmee de grootste iPad-school van Vlaanderen, 3 jaar nadat ze de tablets integreerde. Wat kunnen andere scholen opsteken van dit succes? Op Digital School Today gaven algemeen directeur Wilfried Wens en iCoach Eva De Vriendt 7 tips. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Lees de blog

Webcast: klaar voor de Digisprong!

Hoe begin je als school aan een degelijke transitie naar leren en lesgeven met digitale middelen? In een gratis webinar geeft Bart Boelen een oriëntatie in de stappen die je best onderneemt als schoolteam: van aankoop tot professionalisering.

Naar de webcast

Econocom EduScan

EduScan: meten is weten

Als innoverende school is het belangrijk om prioriteiten te stellen, doelen te bepalen en te meten waar vooruitgang wordt geboekt. De EduScan is een assessment voor scholen op vlak van digitalisering. Je krijgt een heel helder beeld van waar je school nu staat, waar je naartoe wil groeien en welke stappen er nodig zijn om daar te geraken.

Meer info

visie

Traject Leiderschap en Visie

Een goeie Digisprong bestaat volgens ons eigenlijk uit 7 sprongen. De eerste en de belangrijkste is het uitwerken van een heldere visie op digitalisering van leren en lesgeven in je school. Hiervoor hebben wij een traject uitgewerkt, waarbij je team intensief wordt begeleid bij het uitzetten van die visie.  Na het volgen dan deze workshop heb je dé basis klaar voor een duurzame innovatie.

Ontdek de workshop

Totaaloplossingen voor scholen

Is je visie uitgewerkt en ligt je plan voor de toekomst klaar? Dan kan je toestellen beginnen uitrollen naar je team en je leerlingen. Speciaal voor het onderwijs hebben we totaaloplossingen uitgewerkt die je in staat stellen om snel en efficiënt aan de sag te gaan.

Digitale Boekentas

Digitale Rugzak

Ideaal voor 1-1 scholen, waarbij alle leerlingen en leerkrachten een eigen laptop of tablet ter beschikking krijgen.

Het pakket heeft alles wat je school nodig heeft en kan op maat worden samengesteld. Een Digitale Rugzak omvat bijvoorbeeld: tablet, hoes, pencil, apps, beheer, verzekering, opleiding voor leerkrachten en technische ondersteuning. 

Ontdek de Digitale Rugzak

Mobiele Klas

Mobiele Klas

Scholen die kiezen voor een gedeeld model, vinden alles wat ze nodig hebben in de Mobiele Klas: Een koffer met 5 (MINI) of 15 (MAXI) tablets, inclusief hoes, beheer én KickStart training voor de ICT-coördinator.

Ontdek de Mobiele Klas

financieel

Haal het maximum uit je Digisprong budget

Misschien denk je dat het ideale device voor jouw school niet past binnen het Digisprong budget?

Schrijf je droomproject toch maar niet te snel af: er bestaan meer mogelijkheden dan je denkt!

Ontdek onze financiële oplossingen

contacteer een onderwijs expert