Inspirerende programma’s

Inspirerende programma’s

Bijblijven en nieuwe ideeën vinden om leerlingen te betrekken belangrijker dan ooit. Daarom heeft Apple inspirerende programma’s ontwikkeld die de creativiteit van leerlingen helpen ontwikkelen en die leerkrachten in staat stellen om voor zichzelf én binnen het onderwijs grenzen te verleggen.

creatief zijn met iPad

Iedereen is creatief

Creativiteit is een essentiële vaardigheid. Eén van de missies van onderwijsprofessionals is het ontwikkelen en aanmoedigen van de creativiteit die in elke leerling schuilt.

Om hierbij te helpen heeft Apple een programma ontworpen dat leerlingen de hulpmiddelen geeft die ze nodig hebben om hun ideeën uit te werken en te communiceren door middel van muziek, tekenen, fotografie en video op de iPad.

Het toont leerkrachten hoe ze een vleugje creativiteit aan hun lessen kunnen toevoegen, ongeacht het vakgebied.

Lees meer over “Iedereen is creatief”

Download de projecthandleidingen

leerlingen programmeren met iPads

Iedereen kan programmeren

In een wereld waar programmeren alomtegenwoordig is, is het begrijpen van sleutelbegrippen met betrekking tot software een nieuwe kerncompetentie geworden.

Los van het feit dat leren programmeren kinderen voorbereid op de jobs van de toekomst, biedt het veel leermogelijkheden en heeft het een speels aspect dat creatief denken en de samenwerking tussen de studenten bevordert.

Apple heeft daarom een programma gemaakt waarmee iedereen kan leren programmeren, van de kleuterschool tot de universiteit.

Het programma, “Iedereen kan coderen” genaamd, bevat Swift, een krachtige en intuïtieve programmeertaal die door Apple is gemaakt en die het programmeren eenvoudiger, flexibeler en leuker maakt.

Lees meer over “Iedereen kan programmeren”

Download de leswijzer

Inspirerende programma’s

Professioneel leren voor professionele lesgevers

Apple Professional Learning Specialists zijn experts op het gebied van Apple-producten en -technologieën, die scholen kunnen helpen bij het verbeteren van het onderwijs. Ze coachen, begeleiden en ondersteunen onderwijsprofessionals bij het verbeteren van hun technische vaardigheden met de nadruk op innovatie, om studenten te betrekken bij diepgaand leren. Ze ondersteunen scholen ook bij het ontwikkelen van strategieën voor technologie-implementatie en het maximaliseren van de leerresultaten. Met de expertise en ondersteuning van APLS’ers kunnen scholen een inspirerende en innovatieve leeromgeving creëren.

Ontdek de  Apple Education Community

leerkrachten met MacBook

Apple Distinguished Educator-programma (ADE)

Het Apple Distinguished Educator (ADE)-programma is een relatieprogramma dat is gericht op uitblinken en leiderschap op het gebied van onderwijs. ADE’s maken deel uit van een wereldwijde community van toonaangevende leerkrachten die erkenning krijgen omdat ze fantastische dingen doen met Apple-technologie, zowel in de klas als daarbuiten. Ze verkennen nieuwe ideeën, zoeken nieuwe wegen en verwelkomen nieuwe mogelijkheden. Door met elkaar en met Apple samen te werken, zorgen ze ervoor dat de meest verrassende en innovatieve ideeën hun weg vinden naar leerlingen en studenten in de hele wereld. Het ADE-lidmaatschap is niet alleen een erkenning van je deskundigheid, het is ook je kans om een stempel op het onderwijs te drukken.

Lees meer over het ADE-programma

Inspirerende programma’s

Apple Distinguished School

Apple Distinguished Schools zijn scholen die erkend zijn voor hun leiderschap en onderwijskundige uitmuntendheid. Ze belichamen Apple’s visie op de rol van technologie bij het leren en behoren tot de meest innovatieve onderwijsinstellingen ter wereld.

Apple Distinguished Schools hebben een duidelijke visie op de manier waarop hun technologierijke omgevingen de leerdoelen ondersteunen. Schoolleiders hebben elementen vastgelegd voor voortdurende innovatie, zoals cultuur, team, capaciteit, gemeenschap, financiën en meting. Het ondersteunen van de visie van hun school is een doorlopend proces dat een doordachte planning, praktijk en verbetering onderweg vereist. Ze gebruiken iPad- en Mac-producten om leerlingen te inspireren tot creativiteit, samenwerking en kritisch denken. En ze cultiveren omgevingen waarin leerlingen enthousiast en nieuwsgierig zijn naar het leren.

Bekijk onze ADS scholen

Inspirerende programma’s
Inspirerende programma’s
Inspirerende programma’s
Apple Producten
Inspirerende programma’s
Apps voor de klas
contacteer een onderwijs expert