Apple in jouw school

Overweeg je Apple op je school? Of heb je al iPads en ben je klaar voor de volgende stap? iPads, Macs en Apple TV in de klas ondersteunen leerlingen, docenten en scholen op vele manieren. Van kleuterschool tot hoger onderwijs.

Hoe zet je Apple het best in voor het onderwijs? Hoe introduceer je iPads op je school, wie gebruikt ze, op welke manier en waarvoor? Hoe integreer je de tablets veilig met SmartSchool, Google Drive, Word en Excel? Hoe beheer je de toestellen, wie bewaakt de privacy en wat als iets misloopt?

Onze ervaren Econocom Apple-onderwijsexperts begeleiden elke school die met Apple vooruit wil. Maakt niet uit hoe ver je staat op digitaal vlak. Vertel ons jouw ambities, wij helpen ze realiseren. Met advies over aankoop, implementatie en beheer, tot installatie, begeleiding en technische ondersteuning. Zo heb je één vaste partner voor het hele proces.

iPads in de klas

Lager en secundair

Wil je iPads introduceren in het lager of secundair onderwijs? Of ben je er intussen al mee vertrouwd? Heb je op school een Mac of geef je graag les met Apple TV? Wat ook jouw situatie, onze Apple-specialisten helpen élke school vooruit.

Starten met Apple

Je school heeft digitale
ambities maar weet niet
hoe eraan te beginnen. Wij
helpen je op weg.

Doorgroeien met Apple

Je gebruikt al Apple op
school en wil daarin een
stap verder. Wij helpen je
groeien.

Project op maat

Je hebt een specifiek
digitaliseringsproject voor
ogen met Apple. Wij
begeleiden je daarbij.

Voor elke uitdaging een oplossing

Met iPads op school kan je vele kanten uit. Elke school is anders, met een eigen context en eigen noden. Apple heeft voor elke uitdaging een oplossing. Je kan de iPads implementeren op verschillende manieren:

1. Eén op één

Elke leerling en leerkracht krijgt een eigen
iPad. Aangekocht door de school of
doorgerekend aan de leerlingen. De beste
oplossing voor leerlingen van het 5de en
6de leerjaar en het middelbaar.

3. Persoonlijk gedeeld

De school heeft enkele iPads, die klassen
beurtelings uitlenen. Elke leerling kan zich
daarop aanmelden met een eigen
beheerde Apple ID. Voor een persoonlijk
profiel en toegang tot de juiste apps.

2. Onpersoonlijk gedeeld

De school heeft enkele iPads, die klassen
beurtelings uitlenen. De tablets zijn voor
iedereen hetzelfde, personalisatie is niet
mogelijk.

4. BYOD

Staat voor: Bring Your Own Device.
Leerlingen brengen hun eigen tablet of
computer mee naar school.

Straffe ondersteuning van Apple-experts

Hoe dragen iPads bij tot de onderwijsdoelstellingen van jouw school? Onze Apple-onderwijsspecialisten helpen je bij het opzetten van een digitale visie en het beheer van de iPads. En we blijven er voor jou wanneer je technische ondersteuning nodig hebt.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Visietraject

Voor het eerst Apple op school? Dan starten we met een visietraject. Samen gaan we na wat je concrete uitdagingen zijn en hoe, waar, wanneer en hoeveel iPads we inzetten op jouw school. Voor een goede start, met oog voor de toekomst.

Leerkracht met iPad
Jamf School KickStart

Het beheer van de iPads verloopt via Jamf. Elke school krijgt hierin een basisopleiding. Onze Apple-experts, Jamf-gecertificeerd, leggen je de principes uit voor een goed en veilig beheer. We stellen de systemen ook piekfijn af op jouw school.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Technische ondersteuning

Zit je tijdens het schooljaar met technische vragen of loopt plots iets mis? Laat de ICT-verantwoordelijke contact opnemen met onze experts en wij fiksen dit meteen voor jou. We bieden verschillende formules voor ondersteuning aan.

Onze Apple-experts helpen jouw school

Wij begrijpen elkaar

Digitaal is het nieuwe normaal. Technologie evolueert met de leerlingen mee. Vaak razendsnel, zelfs zonder dat het opvalt. Laat je daarom begeleiden door de juiste partner die helemaal mee is. Met de evoluties in digitalisering én in het onderwijs. Econocom is een betrouwbare, ervaren en veilige technologische partner. Met een jarenlange ervaring en uitstekende reputatie in digitalisering van scholen: van kleuterschool tot hoger onderwijs. Onze gecertificeerde Apple-onderwijsspecialisten blijven zich voortdurend bijscholen in het gebruik van Apple voor het onderwijs.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Lokaal Belgisch

Ligt je school in Vlaanderen, Brussel of Wallonië? Wij kennen het onderwijsveld in België. We kijken naar jouw context en helpen je gericht vooruit.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Experts in Apple voor scholen

Wij zijn gespecialiseerd in Apple en Jamf voor onderwijs. Onze experts scholen zich voortdurend bij. Zo blijven we altijd up-to-date.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Europese ervaring

Econocom is actief in heel West-Europa. Wij volgen de trends, lokaal en internationaal. En zetten onze expertise in voor jouw school.

Onze Apple-experts helpen jouw school
Meer dan Apple alleen

Wij hebben ook specialisten in andere platformen zoals Microsoft, Google en Android. Zo helpen we ook scholengroepen die werken op verschillende systemen.

contacteer een onderwijs expert