WiFi as a service

WiFi en scholen gaan tegenwoordig hand in hand. Een WiFi-netwerk op maat ligt namelijk aan de basis voor het integreren van digitale hulpmiddelen in de klas. Elke school is anders, maar verregaande digitalisering is voor alle scholen weggelegd. Econocom en Citymesh werken samen om de nodige ondersteuning te bieden bij het installeren, onderhouden en uitbreiden van draadloze netwerken. Dankzij WiFi 6, de nieuwste generatie binnen WiFi-netwerken, zorgen we ervoor dat elke school over snel en betrouwbaar internet beschikt.

Wifi voor scholen

Ontzorgen van scholen

WiFi is de beste internetoplossing voor scholen: daar bestaat geen twijfel over, maar misschien zien sommige scholen door de bomen het bos niet meer. Wij zorgen in dat geval voor helderheid. Als eerste stap voeren we steeds een pre-site survey uit. Het team van Citymesh komt ter plaatse om te onderzoeken wat de behoeften precies zijn en hoe aan de dekkingsvereisten kan worden voldaan. Omdat de lay-out van elke school verschilt, bepalen we vervolgens waar de access points het best geplaatst worden om een optimale verbinding te garanderen.

Het is ons doel om scholen volledig te ontzorgen en 24/7 ondersteuning te bieden, ofwel op afstand ofwel ter plaatse. Scholen kunnen dan ook op elk moment contact opnemen met de helpdesk, die de ICT-coördinator bijstaat bij het oplossen van eventuele problemen.

Veiligheid voorop

Uiteraard wil je iedereen op school een veilige omgeving bieden, ook online. Daarom biedt Citymesh Firewall-as-a-Service aan om de cybersecurity van de school te verbeteren. Deze service is zeer uitgebreid en kan worden aangepast aan de behoeften. Schadelijke websites worden bijvoorbeeld automatisch geblokkeerd, zodat apparaten en gevoelige gegevens niet in gevaar worden gebracht. Bovendien kan de school zelf beslissen tot welke websites gebruikers op het WiFi-netwerk toegang hebben. De firewall blokkeert in dat geval de toegang tot ongepaste websites.

Wifi voor scholen

Een schoolvoorbeeld van een high-density omgeving

Leerlingen, leerkrachten en administratief personeel: op school komen heel wat mensen samen. Het is dan ook een unieke omgeving voor het opzetten van een WiFi-netwerk. Iedereen moet op een betrouwbare manier verbinding kunnen maken met het internet en het netwerk moet over voldoende capaciteit beschikken om de piekmomenten tijdens de schooluren op te vangen.

Wil je meer weten over het internetverbruik op school? Met de Citymesh-solution WiFiLab krijg je een beter beeld van het verkeer op het WiFi-netwerk. Zo komt de ICT-coördinator snel te weten in welke lokalen het internetverbruik het grootst is, en wanneer er veel of net weinig mensen het WiFi-netwerk gebruiken. Als het netwerk op een later moment opgeschaald wordt, komen deze kwalitatieve gegevens zeker van pas.

Smart login en integratie met Smartschool

Smartschool speelt een belangrijke rol in de dagelijkse werking van de school. Daarom zorgen we voor een naadloze koppeling tussen het WiFi-netwerk en Smartschool en andere applicaties, zoals Microsoft 365 en Active Directory. Met een Single Sign-On (SSO) gaat inloggen altijd snel en eenvoudig.

Klaar voor de toekomst

Steeds meer apparaten vereisen een internetverbinding en dat zal de komende jaren enkel toenemen. Denk daarbij niet alleen aan laptops, smartphones, maar ook aan projectie-apparatuur en slimme whiteboards. Is het WiFi-netwerk op jouw school voorbereid op de extra capaciteit die hiervoor is vereist? Met de WiFi voor scholen  van Citymesh kan deze vraag met een volmondige ‘ja’ worden beantwoord. Dankzij Econocom en Citymesh is jouw school klaar om de toekomst van het onderwijs te omarmen.

Wil je meer weten over onze Wifi-oplossingen?

Contacteer ons

contacteer een onderwijs expert