AR in de klas

Augmented reality (AR) stelt studenten en docenten in staat om informatie, visuele elementen en andere inhoud over de echte wereld heen te leggen, waardoor nieuwe context en krachtige verbindingen ontstaan om het leren te verbeteren en begrip op te bouwen. Docenten kunnen AR-apps gebruiken in hun bestaande lessen om een klaslokaal in het heelal te veranderen, een geschiedenisles even levendig te maken als het heden, en studenten inzicht te geven in alledaagse objecten om te begrijpen hoe ze in elkaar zitten.

Augmented Reality in de klas

Krachtige technologie om te leren

Augmented reality combineert de digitale en de echte wereld. AR op de iPad brengt digitale objecten en informatie in de omgeving binnen een app, waardoor studenten voorbij het scherm worden gebracht en hen de vrijheid geeft om op geheel nieuwe manieren met hun omgeving te interacteren.

Waarom iPad voor AR in het onderwijs

iPad is gemaakt voor beweging, waardoor AR-ervaringen eenvoudig en natuurlijk zijn. Het zit boordevol geavanceerde technologieën zoals versnellingsmeters, bewegingssensoren, krachtige camera’s en een besturingssysteem dat specifiek met AR in gedachten is ontworpen. Het prachtige Retina-display en het dunne en lichte ontwerp maken de iPad tot het perfecte apparaat voor het ervaren van AR.

Ideeën voor AR in de les

Augmented reality (AR) speelt een cruciale rol in het verbeteren van de onderwijservaring met iPads in de klas. Apple heeft verschillende interessante informatiegidsen ontwikkeld die leerkrachten voorzien van tips en hulpmiddelen om AR effectief in hun lessen te integreren.

Screenshot 2023 09 22 At 15.42.56

In deze gidsen vind je lesideeeën voor verschillende vakken:

  • Geschiedenis: plaats historische en culturele artifacten rechtstreeks in je kla
  • Wiskunde: pas meetkundige begrippen toe op je omgeving
  • Taal: laat je leerlingen een verhaal schrijven dat zich afspeelt in de echte wereld
  • Wetenschappen: ontdek de anatomie van dieren terwijl ze voor je staan
  • Aardrijkskunde: waan je in landschappen van over de hele wereld

en zo veel meer!

Augmented Reality Activities for Kids

Augmented Reality in Education

contacteer een onderwijs expert