Overzicht raamovereenkomsten

Econocom is met deze raamovereenkomsten voorkeurspartner van onderstaande organisaties:

Raamovereenkomsten

Wens je meer info over de andere raamovereenkomsten van Econocom en de pakketten die wij hierin aanbieden? Ontdek hier de details over onze raamcontracten met DOKO (BYOD + huur en hardware + accessoires), of contacteer ons via onderstaande knop voor info over de andere overeenkomsten.

Contacteer ons

Belangrijke info raamcontracten

Het behoort steevast tot de verantwoordelijkheid van de schoolbesturen om na te gaan welke concrete wettelijke voorschriften van toepassing zijn. Binnen het wettelijk kader, staat het schoolbesturen vrij om zelf een ‘plaatsingsprocedure’ te kiezen of om af te nemen van een raamovereenkomst wanneer ze werken willen laten uitvoeren, producten willen aankopen of diensten willen afnemen van ondernemers.

Wanneer een schoolbestuur ervoor kiest om zelf een plaatsingsprocedure op te starten, moet er rekening worden gehouden met de geraamde waarde van de opdracht.

 

Opdrachten tot (of gelijk aan) 30.000 EUR (excl. Btw):

Hiervoor geldt een soepel stelsel van plaatsing en uitvoering van de opdracht:

 • Stap 1

  Er gebeurt steevast een raadpleging van de voorwaarden van verschillende ondernemers. Als goede praktijk geldt dat 3 ondernemers meestal volstaan. De raapleging van de ondernemers kan informeel en zelfs mondeling gebeuren, maar er moet wel voldoende traceerbaarheid en bewijs van kunnen worden voorgelegd.

 • Stap 2
  Er geldt geen wettelijke verplichting om een gemotiveerde beslissing op te maken over de gunning of na de gunning informatie te verstrekken over de keuze-beslissing
 • Stap 3
  Via een ‘aanvaarde factuur’ komt deze ‘opdracht van beperkte waarde’ tot stand.
Opdrachten boven 30.000 EUR (excl. BTW):

Hiervoor is verdere kwalificatie van de opdracht aan de hand van de wetgeving overheidsopdrachten nodig om tot een geschikte plaatsingsprocedure te komen. Vragen die onder meer gesteld dienen te worden zijn:

 • Stap 1

  Betreft het een opdracht van werken/leveringen/diensten?

 • Stap 2

  Situeert de geraamde waarde zich onder of boven de (tweejaarlijks wijzigende) Europese drempelbedragen?

 • Stap 3

  Welke plaatsingsprocedure is ‘in dit geval’ het meest aangewezen?

   

Via bovenstaande raamovereenkomsten kan je als school hardware aankopen en/of leasen, zonder zelf een aanbesteding te moeten uitschrijven.

Voor meer informatie over overheidsopdrachten kan je onderstaande websites raadplegen:

contacteer een onderwijs expert