Econocom ontvangt gouden medaille van EcoVadis  

Cases / 28 jun.
Econocom ontvangt gouden medaille van EcoVadis  

De groep Econocom, aannemer in verantwoorde digitalisering, ontvangt de gouden medaille van EcoVadis, een platform voor de evaluatie van de prestaties op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen of MVO, voor het jaar 2022. Met een quotering van 70/100, een groei met vier punten per jaar sinds 2019 en dus 12 punten in drie jaar tijd, prijkt Econocom in de top 5% van de ondernemingen die de MVO-criteria van EcoVadis het best naleven.   

Na de zilveren medaille waarmee Econocom in 2019 werd gelauwerd, beloont deze gouden medaille het vermogen van Econocom om de impact in termen van onder meer leefmilieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid, ethiek en verantwoorde aankopen – de vier thema’s die EcoVadis onder de loep neemt – centraal te stellen in haar activiteiten.

De inzet van onze groep, die wordt erkend door al onze klanten en partners, maakt deel uit van onze identiteit als aannemer in verantwoorde digitalisering en is dus ingebed in onze activiteit zelf. De gouden medaille EcoVadis is zeer goed nieuws en zie ik niet zozeer als een eindpunt dan wel als een aanmoediging om onze inspanningen en onze vooruitgang nog meer kracht bij te zetten,” aldus Jean-Louis Bouchard, voorzitter van Econocom.

“Deze gouden medaille is een collectief succesverhaal, een beloning voor het werk dat werd verricht door alle directies en medewerkers van Econocom. Deze stijging met 12 punten in drie jaar tijd reflecteert hoe het beleid van de groep naar alsmaar hogere eisen in termen van impact evolueert,” stelt Véronique Di Benedetto, vicevoorzitster van Econocom, verantwoordelijk voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

contacteer een onderwijs expert