4 nieuwe features in Microsoft Teams om na de zomer mee aan de slag te gaan

Tips / 19 aug.
4 nieuwe features in Microsoft Teams om na de zomer mee aan de slag te gaan

De zomervakantie is er om uit te rusten en jezelf weer helemaal op te laden voor het volgende schooljaar. Uiteraard is het ook ideaal moment om bekend te worden met een aantal nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams.  

Hieronder lichten we vier nieuwe features toe die erg handig zijn in de klas:

Chatballon weergeven of juist niet.
Bij je online lessen wil je wel interactie, maar niet dat het geluid van alle leerlingen aan staat. Je kunt er nu voor kiezen om de chatballon aan te zetten. Op deze manier worden de berichten die door de leerlingen worden ingevoerd niet alleen in het meeting chat gedeelte getoond, maar verschijnen ze ook even op het gedeelde scherm. Wil je dit liever niet? Ga dan naar de drie stippen (meer acties) en bijna onderaan zie je “chatballon niet weergeven” om deze functie uit te zetten.
 

Audio in Teams voor web.
Wellicht heb je eerder al eens een filmpje gedeeld tijdens je meeting en toen kwam je erachter dat het geluid van dit YouTube-filmpje niet werd gehoord in je Teams voor webversie. Dat is nu opgelost. Bij het delen van je scherm met hierin bv een YouTube video, kun je aanvinken dat je ook geluid wilt delen. Zo makkelijk is het. 

Background effecten in Teams voor web.
In de “gewone”Teams versie kon je al een tijd je achtergrond afbeelding wijzigen naar een tropisch strand of een eigen afbeelding. Of je achtergrond vervagen zodat deze niet verder kan afleiden. Dit is nu ook mogelijk in Teams voor web. 

4 nieuwe features in Microsoft Teams om na de zomer mee aan de slag te gaan

Standout modus.
Wat als je ook daadwerkelijk voor de klas wilt staan in een online meeting? Dat kan met de nieuwe standout modus. Door het gebruik van Artificial Intelligence wordt een uitsnede van je gemaakt. Deze wordt vervolgens voor de presentatie gezet. Zo kunnen je leerlingen je veel beter volgen. 

contacteer een onderwijs expert