iPads in het onderwijs

Financiële oplossingen

Digitale tools helpen leerlingen om vaardigheden en talenten te ontwikkelen die hun toekomstkansen vergroten. Hier zijn we bij Econocom heel erg van overtuigd. Om voor scholen de drempel tot investeren in ICT devices zo laag mogelijk te houden, werken we aan verschillende financiële oplossingen die ervoor zorgen dat digitaliseren haalbaarder wordt.

Beslis je Digisprong op de totaalkost

De Vlaamse regering investeert 375 miljoen euro in de digitalisering van ons onderwijs. Hoe besteed je deze unieke som geld het best? Dat is vandaag wellicht de belangrijkste vraag. Want digitaliseren is veel meer dan laptops en tablets aankopen voor leerlingen.

De grootste fout bij IT-aankopen: enkel kijken naar de aankoopprijs. Bij investeringen in ICT moet je denken op lange termijn. Het is belangrijk om op voorhand de totaalkost van je apparaten te berekenen, zodat je zeker de juiste beslissing neemt.

Goedkope toestellen zijn bijvoorbeeld na een paar jaar niets meer waard, terwijl duurdere devices achteraf nog kunnen worden doorverkocht, zodat je school daar terug een centje aan verdient.

Ontdek concrete tips en voorbeelden voor slim en duurzaam investeren in ons gratis e-book.

 

Apple in het onderwijs: een slimme investering

Omdat Apple devices duurzaam zijn – met betrouwbare software en doorlopende OS-updates – hebben ze een hoge restwaarde. Dus in tegenstelling tot andere devices die aan het einde van hun levenscyclus worden weggegeven of weggegooid, behouden Apple devices aanzienlijke waarde na verloop van tijd en kunnen ze worden ingeruild wanneer het tijd is om te upgraden, waardoor onderwijsleiders de kosten kunnen terugverdienen en dit geld opnieuw kunnen investeren. Ontdek wat de impact is van het investeren in Apple apparaten voor je school in de door Forrester uitgevoerde studie.

Apple Education Slimme investering

Download de Forrester TEI studie

Trade In

Bij aankoop van nieuwe devices, nemen we je oude toestellen terug in ruil voor een tegoed. Ongeacht het model of de staat van je device, kunnen we er voor jou én voor het milieu iets goeds mee doen. Dankzij deze omruilwaarde haal je de prijs voor nieuwe toestellen omlaag.
Dankzij Trade In kan je dus flink besparen! Lever je oude toestellen in en koop je nieuwe devices met een mooie korting.

Defecte toestellen?

Heb je toestellen met krassen, gebroken scherm of mis je kabels?
Ook beschadigde devices komen in aanmerking voor Trade In. De enige vereiste is dat het toestel nog werkt. Toestellen die volledig buiten werking zijn, kunnen uiteraard wel worden binnen gebracht voor recyclage.

Veilig gewist

Alle toestellen die we terug nemen worden volledig gewist. Met speciale software worden alle gegevens verwijderd en overschreven. Zo kan er geen gevoelige data in verkeerde handen komen. Voor elk apparaat kan een certificaat worden verstrekt.

Hoe werkt het?

 1. Meld je toestellen aan via onderstaand formulier. Een adviseur zal contact opnemen om een offerte te maken. De waarde van het toestel hangt af van het model, de leeftijd en de staat waarin het zich bevindt.
 2. Van zodra je de offerte aanvaardt, worden de toestellen opgehaald op school. De toestellen worden vervolgens geïnspecteerd om te verzekeren dat ze zich bevinden in de staat zoals beschreven.
 3. Op basis van de inspectie volgt een definitieve offerte. Je beslist op dat moment of je deze al dan niet wil aanvaarden. Indien je niet akkoord gaat met de offerte, dan retourneren wij uiteraard de apparaten.

Voorwaarden:

 • Minimum 10 toestellen in te leveren (alle merken komen in aanmerking, tablets en laptops)
 • 1 toestel inleveren = 1 toestel kopen (dus minimum 10 toestellen kopen)

Meld je toestellen aan

Heb je oude toestellen die je wil binnen leveren voor Trade In? Vul het formulier in en wij contacteren je voor een offerte.

Toestellen aanmelden

Leasing

Met de leasing-formule van Econocom werken je leerkrachten en leerlingen steeds met recente toestellen. Bovendien geniet je van extra diensten en voordelen die je een zorgeloos gebruik garanderen. Dankzij leasing hoef je niet meteen het volledige aankoopbedrag op te hoesten, maar kan je de kosten spreiden. Zo houd je je budget onder controle.

Wat kan je financieren onder leasing?

 • Toestellen
 • Accessoires
 • Wifi infrastructuur
 • Software (bv. MDM oplossing)
 • Services (installatie, verzekering,…)
 • Garantie uitbreiding
 • Project implementatie en kosten opleidingen

Waarom leasing?

 • Makkelijke budgettering
 • Het volledige potentieel van digitaal en mobiel onmiddellijk inzetbaar
 • Altijd de meest recente toestellen en up-to-date applicaties
 • Flexibele betaalmethodes
 • Geen administratie of aansluitingskost
 • Geen voorfinanciering BTW
 • Duurzame oplossing aan het einde van de levensduur – inclusief GDPR-compliant data wiping en ophaling van de de toestellen op één of  meerdere locaties.

Hoe werkt leasing in de praktijk?

Financieel plaatje

Waarom leasen via Econocom?

Met onze maatwerk financiële oplossingen kan je grote aantallen multimerk devices aanschaffen of investeren in een degelijke infrastructuur, zonder dat je onmiddellijk grote budgetten beschikbaar hoeft te hebben. Je hoeft de toekomstdroom voor je school dus niet langer uit te stellen omwille van budget!

 • Leasing én services bij één enkel aanspreekpunt
 • Unieke combinatie van technologische expertise en financiële oplossing
 • Stabiel en internationaal bedrijf met financiële slagkracht
 • Flexibele oplossingen op maat van jouw school
 • Strategisch aankoopadvies en begeleiding bij device keuze
 • Inclusief ecologisch verantwoorde end-of-life oplossingen

Wil je meer info over onze financiële oplossingen?

Vul onderstaand formulier in en één van onze education specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op.

contacteer een onderwijs expert