Smartschool integratie met Apple School Manager

In samenwerking met Apple’s Claris bieden we een nieuwe oplossing die het mogelijk maakt om een naadloze integratie tot stand te brengen tussen SmartSchool en Apple School Manager. Deze samenwerking stelt ICT-coördinatoren in staat om lessenroosters en klassen eenvoudig te importeren in Apple School Manager zonder dat er handmatige CSV-bestanden hoeven te worden gegenereerd. Via deze integratie kan Apple School Manager de correcte gegevens kopiëren voor de apps Klaslokaal en Schoolwerk. Apple School Manager werkt wijzigingen in je leerlingvolgsysteem automatisch bij, zodat deze up to date blijven. Het resultaat is een soepelere overgang en tijdsbesparing voor onderwijsinstellingen.

Capture D’écran 2023 11 09 à 17.31.52

Capture D’écran 2023 11 09 à 22.36.49

Niet onbelangrijk, deze nieuwe oplossing is inbegrepen in de dienstverlening van Econocom en Apple.

Voor scholen die reeds een shared iPad project of 1-1 project lopende hebben is dit zeker een meerwaarde, aangezien de klassen en lessenroosters steeds up to date blijven zonder het manuele werk

Wil je meer weten over ons uitzonderlijke aanbod? Aarzel niet om contact met ons op te nemen met een simpele klik op de knop hieronder.

Contacteer ons

 

 

  • OneRoster® certified

De oplossing ondersteunt Smartschool maar ook andere leerlingvolgsystemen die OneRoster gebruiken.

  • Bepaal welke scholen binnen een district scholengroep je wilt integreren.

Filteren geeft je de mogelijkheid om gegegens te synchroniseren met Apple School Manager op scholengroepniveau of op het niveau van de individuele school, zoals alleen basisscholen of scholen die iPad gebruiken.

  • Gegevens patchen inschakelen voorfoutieve gegevens.

Soms voldoen de gegevens niet aan de vereiste gegevensindeling van het Apple School Manager-gegevensformaat, waardoor een upload mislukt. Enkele veelvoorkomende scenario’s zijn klassen die verwijzen naar een leerkracht die niet meer op je school werkt of lessenroosters met een les die niet wordt aangeboden. Als zoiets gebeurt, dan mislukt de hele upload, zelfs als alle andere gegevens correct zijn opgemaakt.

Schakel met de patchingopties in Claris een automatische actie in die problematische gegevens verwijdert uit een bestand en de rest van de foutloze gegevens uploadt. Je hebt dan de mogelijkheid om de informatie te corrigeren wanneer het je uitkomt, en enkel indien het nodig is.

  • Gebruik ingebouwde sjablonen of pas je eigen sjablonen aan.

Naast de kant-en-klare workflowsjablonen biedt Claris Connect de flexibiliteit om extra stappen voor het synchroniseren van gegevens te voorzien om zo goed mogelijk aan de behoeften van de school te voldoen. Stel een testworkflow in waarmee je de gegevens die naar Apple School Manager gaan kunt controleren, bewerken en valideren – zo vaak je wilt- voordat je tot een upload overgaat.

  • Aangepaste meldingen maken.

In bepaalde situaties kun je ervoor kiezen om berichten te genereren – voor een individu of een groep – die worden geactiveerd door acties die je definieert. Voeg bijvoorbeeld vóór een laatste bestandsupload naar Apple School Manager een goedkeuringsstap toe of stuur een sms-bericht over een mogelijk synchronisatieprobleem.

  • Kies extra connectors voor populaire apps.

Naast de SmartSchool integratie bevat Claris Connect een verscheidenheid aan connectoren voor populaire apps, zoals Jamf Pro, Zoom, Twitter, DocuSign, Box, Slack, Dropbox en meer – om te helpen gegevens te integreren en workflows te automatiseren. Onderwijsinstellingen die Claris Connect for Apple School Manager gebruiken, hebben ook toegang tot de volledige connectorbibliotheek.

Kortom, met de integratie tussen SmartSchool en Apple School Manager kunnen onderwijsinstellingen aanzienlijke voordelen realiseren:

  1. Tijdsbesparing: Geen handmatige gegevensinvoer meer. De integratie automatiseert het proces.
  2. Nauwkeurigheid: Minder kans op menselijke fouten bij het overbrengen van gegevens.
  3. Efficiëntie: ICT-coördinatoren kunnen hun tijd besteden aan strategische taken in plaats van administratieve rompslomp.
  4. Verbeterde gegevensbeveiliging: Beveiligingsmaatregelen van Apple worden toegepast op de geïntegreerde gegevens.
contacteer een onderwijs expert