Toegankelijkheid

In deze sessie leer je hoe je gepersonaliseerd onderwijs kunt bieden om elke leerling te bereiken, ongeacht hun achtergrond, leerstijl of eventuele beperkingen. We focussen op het ontwerpen van leeractiviteiten die inclusief zijn en gebruikmaken van toegankelijkheidsfuncties om de leerervaring voor alle leerlingen te optimaliseren.

Toegankelijkheid

Inhoud

  1. Verkenning van toegankelijkheidsfuncties: Ontdek de kracht van toegankelijkheidsfuncties op verschillende devices. Leer hoe je deze functies kunt inzetten om de leeromgeving inclusiever te maken en de diverse behoeften van je leerlingen tegemoet te komen. Van tekst-naar-spraak tot gesproken ondertiteling en schermlezerfuncties, we laten je zien hoe je deze tools effectief kunt integreren in je lesmateriaal.
  2. Creativiteitsapps voor alle leerlingen: Maak kennis met de creativiteitsapps, zoals die van Apple, die je kunt gebruiken om leeractiviteiten te ontwerpen die aansluiten bij verschillende leerstijlen en taalniveaus. Leer hoe je interactieve en boeiende content kunt creëren die de betrokkenheid van je leerlingen vergroot, ongeacht hun moedertaal of speciale behoeften.
  3. Toepassing in regulier en speciaal onderwijs: De technieken en strategieën die je leert in deze sessie zijn relevant voor zowel het reguliere als het speciale onderwijs. Ontdek hoe je deze benaderingen kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van je leerlingen, zodat iedereen optimaal kan profiteren van het onderwijs op maat.

Voor wie?

Deze sessie is speciaal ontwikkeld om leerkrachten te ondersteunen bij het creëren van een inclusieve leeromgeving, waarbij technologie wordt ingezet als een krachtig hulpmiddel om elke leerling te betrekken en te ondersteunen. Je krijgt waardevolle inzichten en tips die je direct kunt toepassen in je lespraktijk, waardoor je nog meer uit je lessen haalt en het potentieel van elke leerling volledig kunt benutten.

Of je nu een doorgewinterde docent bent of nieuw bent in het gebruik van technologie in de klas, deze sessie biedt inspirerende mogelijkheden om je onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Leer hoe je met technologie het verschil kunt maken in het leven van je leerlingen en hen de tools kunt geven om succesvol te zijn in hun leerproces en in het leven. Schrijf je in voor deze sessie en zet de eerste stap naar een inclusief en innovatief onderwijsklimaat!

Wil je deze workshop organiseren op jouw school?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk.

contacteer een onderwijs expert