Traject Leiderschap & Visie

Je bent ervan overtuigd dat je school moet innoveren. Je wil technologie inzetten in de lessen om je leerlingen klaar te stomen voor toekomstige jobs. Maar… je zit met een hoop vragen en je weet niet goed hoe eraan te beginnen. Wees gerust: heel wat scholen stoten op dezelfde hindernissen.

Het uitwerken van een beleid vraagt ook heel wat energie. Econocom heeft een jarenlange expertise bij het inzetten van technologie in het onderwijs. Vanuit deze ervaring willen wij scholen graag helpen door hen te begeleiden tijdens het traject van innovatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het innovatieproject van jouw school succesvol is.

Inhoud

Tijdens deze twee dagen werk je met je team een visie uit op digitalisering van leren en lesgeven in je school.
  • Je gaat vanuit je bestaande visie en cultuur van ICT als hefboom gebruiken voor innovatie van leren en lesgeven.
  • Je doet inspiratie op van concrete voorbeelden van andere scholen en leerkrachten.
  • Je zal een plan van aanpak opmaken om je leerkrachten, leerlingen en ouders te begeleiden in je proces van digitalisering.
  • Je leert de unieke eigenschappen kennen van specifieke technologie voor het onderwijs om het leerproces te ondersteunen en effectiever te maken.
  • Je komt te weten hoe je snel kan schakelen naar afstandsleren.

Voor wie?

Zowel basis- als middelbare scholen zijn welkom. We verwachten van elke school deze 3 personen: directie, ICT-coördinator en een collega die actief in de klassen komt (leerkracht, zorg, of pedagoog). Dit is echt noodzakelijk voor het slagen van de workshop en dus verplicht om te kunnen deelnemen.

Dit traject kan je ook apart voor jouw school worden georganiseerd. Heb je interesse in dit individuele traject, neem dan contact op met ons.

Begeleiders

Bart Boelen

Bart Boelen

linkedin Innovator nieuwe leermethodieken

Ciska Schrooten

Ciska Schrooten

linkedin Business Unit Manager Education

Inschrijven

contacteer een onderwijs expert