Digital storytelling

In deze sessie duiken we in de moderne vorm van het eeuwenoude ambacht van verhalen vertellen. Verhalen zijn door de geschiedenis heen gebruikt om kennis te delen, wijsheid uit te wisselen, normen en waarden over te brengen en simpelweg om te vermaken. En nu, in het digitale tijdperk, hebben we digitale storytelling, waarbij technologie ons helpt om verhalen op een boeiende en creatieve manier te vertellen.

Digital storytelling

Inhoud

  1. Verhalen vertellen in een makkelijk toepasbare werkvorm: Leer hoe je digitale storytelling kunt integreren in je lessen op een manier die voor zowel jou als je leerlingen eenvoudig toepasbaar is. Ontdek de kracht van verhalen en hoe ze het leren kunnen verrijken door complexe concepten tot leven te brengen en emoties aan te spreken.
  2. Ingebouwde functionaliteiten van de iPad: Ontdek hoe je de ingebouwde functionaliteiten van de iPad, zoals de camera en de microfoon, kunt gebruiken om boeiende verhalen te creëren. Leer hoe je beelden en geluiden kunt vastleggen en combineren om een meeslepende digitale vertelling te maken.
  3. Beschikbaarheid van creatieve apps: Maak kennis met een scala aan creatieve apps die je kunt gebruiken om je digitale storytelling naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe je met behulp van deze apps visuele effecten, muziek, tekst en meer kunt toevoegen om je verhalen tot leven te brengen.

Voor wie?

Deze coachingsessie biedt leerkrachten waardevolle inzichten en praktische tips om digitale storytelling te omarmen en het maximale te halen uit de technologische mogelijkheden van de iPad. Je zult leren hoe je verhalen kunt creëren die de verbeelding prikkelen, de betrokkenheid vergroten en een blijvende impact hebben op je leerlingen.

Wil je deze workshop organiseren op jouw school?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk.

contacteer een onderwijs expert