Jamf School maakt onderwijs met Apple nog beter

Device Management / 22 feb.

Jamf School biedt in de digitale klas van nu het beste in het beheer van devices. Om kennis te maken met alles wat Jamf School kan doen, hebben we een paar topfunctionaliteiten en tips verzameld waarmee je gegarandeerd succes kan boeken.

Als je al een Apple MDM gebruikt voor onderwijs, in de klas of voor onderwijs op afstand, ben je misschien al met de Klaslokaal-app van Apple aan de slag gegaan. Met de Jamf Teacher-app voor Jamf School kan deze functionaliteit worden uitgebreid, zodat leerlingen en leraren de beste ervaring in de klas krijgen. Je vindt hem in de Apple App Store onder de naam “Jamf Teacher”.

Jamf School maakt onderwijs met Apple nog beter

Jamf School werkt samen met Apple Klaslokaal

Apple Klaslokaal is een krachtig hulpmiddel in combinatie met de Jamf Teacher-app. Hiermee kun je de kwaliteit van je onderwijs verbeteren door de twee samen te gebruiken. Gebruik Apple Klaslokaal om de iPad-schermen van leerlingen in realtime te bekijken en gebruik Jamf Teacher om aangepaste berichten te verzenden naar individuele of groepen leerlingen.

Een ander voordeel van Jamf School is het onderscheid tussen klassen en lessen. Een klas is een groep leerlingen met een docent, terwijl lessen met sjablonen worden aangemaakt met tijdelijke deviceconfiguraties, zoals app-vergrendeling, toegestane app-genres en devicefunctionaliteiten. Bereid lessen voor met de Jamf Teacher-app voor Jamf School om met elke willekeurige klas te delen en maak lessen aan om te bepalen welke apps, hulpmiddelen en websites leerlingen kunnen gebruiken. Aan het einde van de les geeft Apple Klaslokaal Overzicht Klas weer om te zien waar elke leerling aan heeft gewerkt. Hoewel Apple Klaslokaal goed in de klas werkt, kun je nog steeds gebruik maken van Jamf Teacher als leerlingen van thuis uit leren.

Naast ingeplande lessen kunnen leraren ook ad-hoclessen creëren wanneer bijvoorbeeld een spontane groepsbijeenkomst in de schoolbibliotheek moet worden georganiseerd. Deze ad-hocles synchroniseert met Apple Klaslokaal en geeft leraren dezelfde opties als bij beheerde lessen.

Wil je meer weten? Bekijk de volgende handleidingen voor een bliksemstart:

Jamf School maakt onderwijs met Apple nog beter

In de klas: Jamf Teacher-app voor Jamf School

Lesplannen ontwikkelen met je collega’s als team? De Jamf Teacher-app voor Jamf School is een ideaal hulpmiddel om lesplannen te delen. Zodra je bijvoorbeeld de lesplannen voor de wiskundeklassen van een semester hebt voltooid, en je weet dat je collega dezelfde informatie en hulpmiddelen gebruikt, kun je gewoon je lesplannen delen door op ‘Delen’ in de bovenhoek te drukken bij het bekijken van de les.

Wanneer jij of een andere leraar op afstand werkt en voor het eerst met de Jamf Teacher-app voor Jamf School, kun je ook de ingebouwde handleidingen gebruiken als snelle referentie of stapsgewijze trainingen. Er is uitleg van elk deel van de app, inclusief tutorials als nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd, zodat je Jamf Teacher optimaal kunt gebruiken. Bekijk hoe het allemaal werkt met de instructievideoserie van de Jamf Teacher-app voor Jamf School.

Leren op afstand: Jamf Teacher-app voor Jamf School

In de nasleep van een wereldwijde gezondheidscrisis is het onderwijs veranderd van voornamelijk op school naar afstandsonderwijs, of een combinatie van de twee. Jamf Teacher helpt jou en je leerlingen een succesvolle leeromgeving te creëren, ongeacht waar leraren en leerlingen zich bevinden. Jamf Teacher werkt via wifi om de afstand tussen jou en je leerlingen te helpen overbruggen, ook als je je niet in een fysiek klaslokaal bevindt. De Jamf Teacher-app voor Jamf School heeft als extra voordeel de mogelijkheid om virtuele bijeenkomsten te starten, zodat leerlingen met slechts één klik kunnen deelnemen. Leraren kunnen hun videoconferentie-app openen, de uitnodiging van de bijeenkomst kopiëren en vervolgens deze in Jamf Teacher plakken via Instellingen -> Configureren. Vervolgens kunnen leraren hun les op afstand opstarten wanneer dat nodig is. Navigeer naar de klas of leerling, druk op ‘Les op afstand’, configureer de gewenste instellingen en start. Dit verstuurt een uitnodiging naar leerlingen om de bijeenkomst bij te wonen. Momenteel is Les op afstand goed geïntegreerd met Zoom, Google Meet, FaceTime en Microsoft Teams.

Kun je niet wachten om meer te leren over leren op afstand? Raadpleeg de volgende handleiding en ga aan de slag:

Jamf School maakt onderwijs met Apple nog beter

Interactief buiten de klas

Om buiten de lessen om met leerlingen verbonden te blijven, kun je de ‘Raise Hand’-functionaliteit gebruiken. Hiermee steken leerlingen virtueel hun hand op om met hun leraar contact te maken. Zo kunnen leerlingen om hulp vragen met een oefening of verduidelijking krijgen als ze vast zitten. Je kunt een gesprek beginnen met de leerling, dat kan worden voortgezet in de ingebouwde Apple Messages functionaliteit. Raise Hand is ook een geweldige functie als jij en je leerlingen fysiek samen zijn in dezelfde kamer of gebouw. Wanneer een leerling een vraag heeft maar die misschien niet in het bijzijn van anderen wil stellen, kan de functie Raise Hand worden gebruikt om de leraar te laten weten dat hulp nodig is.

De Jamf Teacher-app voor Jamf School kan een geweldige aanwinst zijn, maar wat als je liever werkt vanaf een computer of een mobiel device dat niet van Apple is? Geen probleem. Je hebt ook toegang tot je Jamf Teacher-platform vanuit de webbrowser van jouw keuze. Navigeer in je webbrowser naar het domein van je school [bijv. https://instancename.jamfcloud.com/teacher] en meld je aan met je leraar-inloggegevens.

Dus waar komt het allemaal op neer? Jamf School is een eenvoudig te gebruiken en speciaal voor Apple ontwikkelde tool voor schoolbeheer om leraren, leerlingen en IT-beheerders te ondersteunen. Van intuïtieve integratie met native Apple tools tot innovatieve functionaliteiten die de mogelijkheden om te leren zowel in het klaslokaal als op afstand uitbreiden, Jamf School brengt je leerervaring naar het volgende niveau.

contacteer een onderwijs expert