Studenten en hun Apple devices, een match made in heaven

Events / 22 okt.

De toestellen van Apple zijn de perfecte sidekick voor elke student. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar staan bovendien ook garant voor geweldige prestaties.

  • Urenlang tokkelen tijdens en na de les? De batterij van de MacBook Pro gaat de hele dag mee.
  • Van je bed, naar de les, naar je favoriete koffiebar, naar je bureau en terug naar bed… De MacBook Airis bijzonder licht en de iPad Pro is uiterst compact. Neem ze dus zonder problemen overal mee naartoe!
  • Notities, presentaties, een levensbelangrijke thesis… met twee keer zoveel opslagruimte als voordien sla je werkelijk alles op op je MacBook Pro!
  • Meer fan van oldskool geschreven notities? Schrijf en orden ze meteen met je Apple Pencil in de notities van de iPad Pro.

We kunnen nog uren doorgaan over deze perfecte technologische vriendschap, maar laten liever de studenten zelf aan het woord. Maak kennis met Jonathan, Amber en Jo en hun favoriete Apple devices!

Studenten en hun Apple devices, een match made in heaven

Jonathan – Student Architectuur KU Leuven

Jonathan is al langer fervent Apple gebruiker. Van de iPod naar de iMac, later naar de iPhone, iPad, MacBook… hij heeft het allemaal getest en goedgekeurd! “Mijn Mac is mijn betrouwbaarste tool om de studie door te komen. Ik doe er alles mee: cursussen openen, lessen volgen, ontwerpen in Illustrator, inDesign, noem maar op!”

“Mijn Mac oogt  niet alleen mooi, de batterijduur is fenomenaal en door zijn lichtgewicht en slanke design heel erg gemakkelijk overal mee te nemen.”

 

Het grootste voordeel aan Apple volgens Jonathan? “iCloud! Dankzij deze tool heb ik steeds een back-upvan alles wat ik maak en werkt mijn Macbook naadloos samen met mijn iPhone of iPad. Foto’s die ik trek of bewerk staan direct op alle toestellen en wanneer ik aan een tekst werk op pages, kan ik onderweg eraan verder werken op mijn iPhone.”

“Wat me ook opvalt is de lange levenstermijn van Apple toestellen,” vervolgt Jonathan. “Mijn eerste iPod touch uit 2009 werkt nog steeds, de iMac die ik kocht in 2010 gebruik ik nog dagelijks, mijn Macbook uit 2012 wordt nu gebruikt door mijn oma en mijn oude iPhone 4 is nu de gsm van mijn meter.”

Als student werk je vaak ‘een nachtje door’. Jonathan vind het verlichte toetsenbord, de true tone en de Dark Mode dan ook geweldig. “Wanneer ik ‘s avonds laat verder werk, zorgt het voor een aangenamere, rustigere gloed en het verlicht toetsenbord is handig want blind typen kan ik niet!”

Studenten en hun Apple devices, een match made in heaven

Amber – Studente Communicatiemanagement Thomas More Hogeschool

Amber komt uit een familie van Apple fans. Toen ze vorig jaar haar eigen Macbook Pro kocht, was ze dan ook helemaal verkocht. “Ik kan mij nu niet meer inbeelden om elke keer mijn wachtwoord in te typen wanneer ik mijn laptop opstart. De touch ID is zoveel gemakkelijker! De touchbar was dan weer even wennen, maar nu kan ik niet meer zonder!”

Wat maakt van de MacBook Pro de perfecte sidekick voor Amber? “Voor mijn opleiding werk ik regelmatig met Adobe programma’s. Het is dus heel belangrijk voor mij dat ik een laptop heb die dit aankan. Ook notities maken was nog nooit zo gemakkelijk. Een stukje tekst in vet zetten, gebeurt met één simpele klik op de touchbar.

“Ik ben eerlijk gezegd nooit sterk geweest in notities nemen, maar dankzij mijn MacBook Pro maak ik nu moeiteloos overzichtelijke schema’s tijdens de les!”

 

Amber is daarnaast bijzonder enthousiast over de Thunderbolt aansluiting van Apple. “Dankzij deze aansluiting kan de lader er niet uitvallen, kan ik mijn laptop langs beide kanten opladen en het opladen zelf gaat razendsnel! Maar de batterijduur van de Macbook Pro is op zich ook ongelooflijk. Er zijn dagen dat ik de lader zelfs niet nodig heb!”

Studenten en hun Apple devices, een match made in heaven

Jo – Student KMO-Business UCLL

Jo kan hij zijn iPad Pro niet meer missen, voor school en in zijn vrije tijd!

De nieuwste iPad Pro wordt, volgens Apple, de nieuwe standaard van computers. Jo is het er alvast volmondig mee eens. “De iPad is super geschikt voor de als maar kleiner wordende tafeltjes in de trein. In combinatie met het Magic Keyboard kan ik gemakkelijk overal typen en werken aan taken. Eens aangekomen in de lessen kan ik vlot noteren met de Apple Pencil.”

Het grote voordeel van deze pencil, is volgens Jo dat deze vasthangt aan de iPad waardoor  de pencil altijd opgeladen is en je deze nooit, of toch veel moeilijker, kwijt raakt.

“Tijdens de ritten op de trein werk ik op mijn iPad en eens ik op kot kom, worden alle documenten rechtstreeks op iCloud gezet. Zo kan ik later zonder problemen op mijn MacBook verder werken waar ik gebleven was. Aangezien ik een laatste jaar student ben, heb ik ook een scriptie te schrijven door iCloud Drive heb ik geen schrik om deze kwijt te geraken omdat alles online staat.”

“Natuurlijk moet een student van tijd tot tijd kunnen ontspannen. Ook hier is de iPad Pro geweldig voor!”

 

Dankzij het grote én kwalitatieve scherm van de iPad Pro kunnen studenten deze in hun vrije tijd perfect gebruiken om naar Netflix of Apple TV + te kijken. Tip van Jo: Download je favoriete serie/film thuis, zodat je onderweg kan kijken zonder netwerk!

contacteer een onderwijs expert